Rijschool Machtigen!

Ga voortijdig mijn Rijschool machtigen!​

Goed voorbereid, bespaart tijd!

Om een Tussentijdse toets, examen of theorie examen te doen, is het van belang dat je mijn Rijschool voortijdig gemachtigd hebt. De genoemde aanvragen moeten via de rijschool gedaan worden, waarvoor ik gemachtigd moet zijn. Dit is GRATIS! Meer informatie vind je ook op CBR.NL

Voorkom teleurstellingen en zorg dat je deze zaken op tijd hebt geregeld.

Naast het machtigen voor de examens of toets aanvragen, is het een must ook een Gezondheid Verklaring in te dienen bij het CBR. Dit is een privé aangelegenheid en gaat geheel buiten mijn Rijschool om. De kosten hiervoor bedragen €39,30.

Vergeet dit niet voortijdig te doen. Het voorkomt vertraging en teleurstellingen.

KLIK op het CBR logo om naar betreffende pagina te gaan: MIJN CBR

CBR Reservering examens en tussentijdse toets

Machtig je opleider met je DigiD

Voordat een opleider een theorie-examen voor de auto, motor of bromfiets kan aanvragen of een praktijkexamen voor de motor, auto of auto met aanhangwagen, moet jij daar eerst toestemming voor geven. Dat doe je met een machtiging. Voordeel hiervan is dat je direct een e-mail ontvangt als de opleider een examen of toets voor je heeft gereserveerd. Daarnaast zijn jouw adresgegevens automatisch beschikbaar voor jouw opleider in het reserveringssysteem van het CBR. Het machtigen doe je op mijn.cbr.nl met je DigiD, jouw persoonlijke digitale legitimatie voor overheidsdiensten. Geef je DigiD nooit aan een ander. Om te machtigen, doe je de volgende stappen:

 • Zorg dat je het CBR-opleidernummer en DigiD hebt.
 • Klik op ‘inloggen’ op mijn.cbr.nl.
 • Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in of log in met de DigiD-app.
 • Klik op ’Opleider machtigen’.
 • Klik op de gewenste categorie.
 • Vul je e-mailadres in.
 • Kies wat je opleider voor jou moet kunnen reserveren.
 • Zoek je opleider op via zijn CBR-opleidernummer of via zijn naam en plaats.
 • Ga akkoord met de machtigingsvoorwaarden en ook met de examenvoorwaarden.
 • Klik op ‘Ga verder’.
 • Controleer de gegevens en klik op ‘Machtigen’.
 • Wil je je opleider voor meer categorieën machtigen? Herhaal dan de stappen.

Je ontvangt via e-mail een bevestiging van de machtiging. Die blijft geldig tot je bent geslaagd. Wil je de machtiging intrekken, kijk dan op mijn.cbr.nl hoe dat gaat.

Verder is het goed om te weten dat jouw opleider een examen alleen op jouw naam kan reserveren. De mogelijkheden om de examendatum te verplaatsen, zijn zeer beperkt. Stem je examendatum dus van tevoren goed af met je opleider.

Wil je van rijschool wisselen?

Een andere rijschool?

Het is altijd mogelijk om van rijschool te veranderen. Bijvoorbeeld als je verhuist, of als je ontevreden bent over de rijschool.

Machtiging intrekken van je rijschool?

Heb je de rijschool al gemachtigd om een praktijkexamen auto te reserveren? Zorg dan dat je deze machtiging intrekt via Mijn CBR.

Is je rijexamen al gereserveerd?

Heeft je rijschool je rijexamen al gereserveerd? Dan moet je dit rijexamen eerst afzeggen. Stuur een bericht naar het CBR waarin staat dat je je gereserveerde rijexamen wilt afzeggen. Doe dit minimaal 2 weken vóór het rijexamen. Daarna is het niet meer mogelijk. Je kunt het bericht digitaal versturen, of een brief sturen naar: CBR divisie Rijvaardigheid, Postbus 4046, 6803 EA Arnhem. Binnen 1 week ontvang je van het CBR bericht dat het gereserveerde examen is afgezegd.

Nadat je je rijexamen hebt afgezegd, kun je de machtiging van je oude rijschool intrekken. En je nieuwe rijschool machtigen. Dat doe je via Mijn CBR. Je oude rijschool kan hier kosten voor rekenen. Hoeveel dat is, verschilt per rijschool.

Aris-Velperbroek brengt geen kosten in rekening voor het intrekken van een machtiging, mits alle gemaakte overige onkosten wel zijn voldaan van de genoten diensten.